|
|
|
... dl tejszín
friss bazsalikom
só
bors
-Elkészítés:
A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba).
A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.
A tejfölös massszát rá... |
|
|
|
|
|
|
|
... diétázóknak)
Rokfort-borda
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj csont nélkül, 10 dkg márványsajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, 8 szelet bacon
A húst vékonyra kiklopfolom. A sajtokat lereszelem, összekeverem, és a vajjal együtt a húsra ráteszem. (Nem rákenni kell, hanem henger formában a szélére tenni!) Ezután a húst feltekerem, és minden feltekert húsra még ráteszek... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szúrkálást elfelejted, robbantott padlizsánt fogsz készíteni... de az egy másik recept... :)))
Közben a hagymát, fokhagymát kockázom, a fetát úgyszintén, a füstölt sajtot pedig lereszelem. Mindezt beleteszem egy konyhai robotgépbe, az olívaolajjal, sóval, citromlével együtt, végül a héjától megszabadított sült padlizsán is a többi hozzávaló mellé kerül. (Csak ki kell ka... |
|
|
|
|
|
|
|
EGYÉB CSIRKEÉTELEK
CSIRKEROLÁD
Hozzávalók: 2 adagnyi maradék csirkepaprikás levével együtt, 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 dl sűrű tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojássárga.
A csirkepaprikást leszűröm és kicsontozom, majd nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a saját mártásával, a tejföllel, a reszelt sajttal. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ropogós
Hozzávalók: 2 db közepes zsenge cukkini, fél marék kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, liszt, só, bors, pici olaj
A cukkiniket nem hámozom, csak jól megmosom, és káposzta reszelőn lereszelem. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáütöm a tojást és beleszórom az apróra vágott kaprot. Összekeverem, és annyi lisztet dolgozok bele fakanállal, hogy közepes... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín
2 evőkanál tejföl
1-1 kiskanál majonéz és mustár
1-2 gerezd áttört fokhagyma
petrezselyem vagy snidling
Elkészítés:
A sajtokat lereszelem, a márványsajtot összetöröm, a krémsajtot puha állapotban a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverem.
Állaga olyan legyen, mint egy sűrűbb krémtúró.
Ezért a tejszínnel lehet bő... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 db közepes zsenge cukkini, fél marék kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, liszt, só, bors, pici olaj
A cukkiniket nem hámozom, csak jól megmosom, és káposzta reszelőn lereszelem. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom, hozzáütöm a tojást és beleszórom az apróra vágott kaprot. Összekeverem, és annyi lisztet dolgozok bele fakanállal, hogy közepesen lágy masszát kap... |
|
|
|
|
|
|
|
... doboz tejföl
2 dl tejszín
friss bazsalikom
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba).
A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.
A tejfölös massszát... |
|
|
|
|
|
|
|
... (opcionális)
Tzatziki (Caciki)
1 pohár joghurt, 1 közepes salátauborka, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 ek olivaolaj, pár csepp citromlé, só.
A hámozott uborkát egy durva reszelőn lereszelem és kinyomom. A joghurtot egy tálba teszem, hozzáadom az uborkát és az átnyomott fokhagymát és jól elkeverem. Utána hozzáteszem az olajat, kevés citromlevet, kevés sót, majd jól el... |
|
|
|
|
|
|
|
... * 2 kis gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál só
* 5 evőkanál sütőmargarin (vaj)
* 1 evőkanál pirosarany (lehet fele csípős is)
Elkészítés:
Lereszelem a sajtokat, beleteszem az összezúzott fokhagymát, majd a sót, a margarint és a pirosaranyat. Mindezeket összekeverem, és kész a finom, kenyérre kenhető sajtkrém.
Megjegyzés:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... A sütőt 200 fokra előmelegítem. A felkockázott hagymát a vajon lassan aranysárgára sütöm. belekeverem a kakukkfüvet és a fokhagymát, sózom, borsozom, hagyom kissé kihűlni. A sajtokat lereszelem, a hagymához adom, alaposan összekeverem. A kenyérszeletek héját levágom, felét kivajazott tepsibe teszem. A sajtos-hagyma felét rákenem, ráteszem a maradék kenyeret, tetejére a maradék saj... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort), 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 csokor kapor.
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt burg... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort), 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 csokor kapor.
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt burg... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg pannonia sajt, 50 dkg tejföl, 20 db kifli, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A kifliket félbevágom és kiszedem a belsejü... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajt, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg pannonia sajt, 50 dkg tejföl, 20 db kifli, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A kifliket félbevágom és kiszedem a belsejü... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 2 evőkanál juhtúró (vagy reszelt rokfort), 1 mokkáskanál törött fehérbors, 1 csokor kapor.
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt bur... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg trapista sajt, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg pannonia sajt, 50 dkg tejföl, 20 db kifli, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A kifliket félbevágom és kiszedem a belsejüket. A sajtokat lereszelem, majd összekeverem a tejfölel és a fűszerekkel. Az így elkészült töltelékkel a kifliket megtöltöm, és megsütöm a grillsütőben.... |
|
|
|
|
|
|
|
... rokfort),
1 mokkáskanál törött fehérbors,
1 csokor kapor.
Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozom, és finom lyukú reszelőn lereszelem. A vajat habosra keverem a juhtúróval, hozzáadom a sót, a törött borsot, a megmosott és finomra metélt kaprot, ezután a tejfölt is beledolgozom. Végül apránként belekeverem a reszelt burg... |
|
|
|
|
|
|
|
... összemorzsolom.Ezután adok hozzá annyi tejfölt, hogy összeálljon.
Ketté veszem, az egyik felét vékonyra nyújtom, akkorára mint a tepsi.Belerakom, hintek rá prézlit.
Az almát lereszelem, kis fahéjat és 10 dkg cukrot adok hozzá. Összerottyantom, és a levéből kicsavarva a tésztán elosztom.A tészta másik feléből kis kígyókat gurigázok és azt srégan, rácsszerűen elrendeze... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj el nem olvad. Ezután félreteszem hűlni.
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítom, kihűtöm, majd bedobom a mozsárba és lazán nagyobb darabokra töröm. A sajtokat lereszelem és félreteszem.
elkészítés:
Ez tulajdonképpen összemosódik a... |
|
|
|
|
|